10 Şubat 2016 Çarşamba

NARS STEVEN KLEIN - ONE SHOCKING MOMENT CHEEK STUDIO PALETTE










Merhabalar,

Bloğumun ilk yazısı Nars'ın 2015 yılının bitiminde satışa sunduğu sınırlı üretim Nars Steven Klein - One Shocking Moment Cheek Studio Palette hakkında olacak.

Hello Everyone,

My first entry of my blog is about Nars Steven Klein - One Shocking Moment Cheek Studio Palette, which was put up for sale in the end of 2015.

Nars'ın toz ürünleri, son zamanlarda bloggerlar tarafından oldukça tartışmalı hale gelen ürünler. Eleştirilen yönlerinin başında taşlaşma yapması, 2 yıldan daha uzun kullanılınca yapısında olduğu kadar kokusunda da bozulma yaşanması gibi özellikler geliyor. Bununla birlikte ürünleri benzer sürede kullanan ve taşlaşma ile karşılaşmadığını söyleyen kullanıcılar da söz konusu.

Nars' powder products are one of discussions of the bloggers, lately. The critiques are mainly about hardening of the powders. Users often complain about petrifaction and changing of the form and scent of the product. Therewithal, there are users are very pleased with the products with years of usage.

Nars'a ait ilk toz ürünlerimi oldukça yakın zamanda aldığım için (ilki Nars Laguna ve ikincisi bu palet olmak üzere), ürünlere yöneltilen bu eleştiriler hakkında herhangi bir teyit şansım yok. Aynı zamanda toz ürünlerin, pek çok markada, nemli yüze temas eden fırçayla uygulanması ya da fırçanın ıslatılması durumunda taşlanmasına sıkça rastlandığını bilmekteyiz. Yine de Nars'a yöneltilen bu eleştiriler, benim de bu paleti alıp almama konusundaki tereddütümü oluşturmaktaydı.

I just bought my first Nars products, especially the powder ones (the first one was Laguna and the second is this palette) so i have no chance to confirm the critiques at the moment. At the same time, we know how a powder product reacts to wetness and we know it's obviously harmful to touch with a brush which touched to wet face or wetting the brush before touching the powder. However, the complaints were making me doubt about buying the products.

Palet üzerinde 4 adet allık, bir adet kontür rengi, bir adet bronzer ve bir adet de aydınlatıcı pudra bulunuyor. Tıpkı Laguna'da bulunan ve yüze transfer olmayan mini ışıltılar gibi tüm bu pudralarda da mikro düzeyde ışıltılar bulunuyor.

There are four blushes, one contour color and one bronzer, and also one highlighter in the palette. same as Laguna, there are some micro sparkles in all the powders also.




Mac renkleriyle açıklamak daha kolay olduğu için, ten rengimin Mac'teki karşılığının NW15 / NC 15
olduğunu söyleyerek öncelikle hangi ten rengiyle paleti kullandığımı belirtmemde fayda var. Beyaz tenli biri olarak Nars Laguna'yı kontür için çok çok elverişli buldum ve Laguna'yı tek olarak aldığımdan beri zaten sıklıkla kullanıyorken, bu palette bir yedeğinin olması da beni fazlasıyla memnun etti. Elimde Benefit Hoola da bulunduğu için benim ten rengimdeki kişilere Laguna'yı Hoola'ya tercih etmelerini öneririm. Laguna, belli belirsiz bir kahvelik içeren gri bir renge benziyor adeta, bu nedenle hem kontür bölgesine hem de alın, çene gibi genel bronzlaştırma alanlarına uygulanması gayet başarılı bir ısıtma / kontür işlemini birlikte sağlıyor. Bu palette Laguna'nın büyük boyunun bulunması da palet için büyük bir artı. Palet fiyatının 230 tl olduğunu, Laguna'nın 120, allıkların tek tek 95 tl olduklarını düşünürsek, 4 orjinal boy olmayan ancak yine de yıllarca gidecek miktardaki allıkla, tam boy Laguna'nın ve yine ikili olarak satılan Nars contour duo'lara benzer şekilde bulunan Paloma ve aydınlatma renginin 135 tl'lik fiyatını düşünürsek, paletin çok karlı olduğunu fark etmek mümkün olacaktır. Hele ki yılbaşı ve benzeri özel gün indiriminiz varsa!

Because of explaining with Mac colors is easy, i firstly want to say that my color in Mac is NW15 / NC15. As a person with fair skin, i found Laguna very useful for contour and i was using it frequently before the palette already. So it was a pleasure to have a backup of Laguna with this palette. As i already have Benefit Hoola, i can advice Laguna instead of Hoola, especially to fair skin like me. Laguna has a slightly brown color but especially grey tone. With that tone i use Laguna either for contour or bronzing at the same time to my forehead or chin also. Considering the palette's price is 230 Turkish Liras, when Laguna is 120 and the blushes 95 TL each, also contour duos like Paloma and the highlight color in this palette are 135 TL, its very logical and economic to get this palette. Especially if you have a special day discount on Sephora for new year, etc.!

Ben bu paletle ilgili birkaç noktaya özellikle değinmek istiyorum. Bunlardan ilki, Paloma (Hoola'ya benzeyen bir renk) ve Laguna'yı, gözün katlanma bölgesine geçiş rengi olarak uygulamayı çok sevdiğim. Kalıcılık açısından çok başarılı birer crease rengi oluyorlar, özellikle üst üste uygulamayı seviyorum. Vaktim yoksa Paloma da tek başına yeterli bir crease rengi. Bu özelliğiyle bu palet, far paleti görevi de görmüş oluyor benim için.

I want to emphasize a special point about this palette. First of them is about using Paloma and Laguna for crease area of the eye. These can be used both or one by one as crease colors. Their longevity is more than medium and enough. If i have no time, i use only Paloma which is also enough itself. With this multiusage feature, this palette is also a eyeshadow palette for me.

Highlight rengini gözün üzerine geçişten önce baz rengi olarak ve gözün altını aydınlatma amaçlı da kullanabileceğimizi belirtmek isterim. İçinde minik ışıltılar olsa da bu pudra da mata oldukça yakın. Bu nedenle gramajıyla tatmin eden bir baz fara da sahip olduğunuzu düşünebilirsiniz bu paletle.

I sometimes use the highlight powder as a base shadow color and sometimes i use it for brightening under the eye. Eventhough it has micro sparkles in it, it seems to be a matte powder. So i think who purchases this has a very big base shadow with this powder at the same time.


Allık renklerine gelince, tüm toz ürünleri gibi Nars'ın bu allıkları da çok ince yapılı, bu da allığın ciltle maksimum bütünleşmesine neden oluyor. Paletteki turuncu renkli görünen allık bile yüzde son derece doğal bir pembelik gibi duruyor. Laguna'yla birlikte allıkların birbirine uyumu, karışabilirliği mükemmel. İddialı gibi görünen her rengin ciltteki duruşu çok çok doğal ve hoş. Ciltteki kalıcılıkları da Mac'in Pro Long Wear allıklarına göre daha az ancak ortanın üzerinde.

When we talk about the blushes, like all Nars powder products, the form of the powder is very qualified, it has micro particles. This makes Nars better than most of the drugstore blushes i think. Even the most orangy color on the palette is not as orangy as on the face and is also very natural pinky on the face. Blushes are blendable with Laguna and suitable with it. The blushes which seem to be "too much" on the palette as color, is very natural on the face. Comparing with Mac's Pro Long Wear blushes, they have less longevity but more than medium longevity.

Her şey tamam da, bu palet sınırlı üretim diyebilirsiniz. Paleti anlatma isteğimin nedeni, birçok yeni ürünüm olmasına rağmen her gün büyük bir istekle bu paleti kullanıyor olmam, paletin çok yönlülüğü, pudraların ince yapısı, renklerin yüzle doğal bir şekilde bütünleşmesi oldu. Nars, belirli zamanlarda benzer kombinasyonlar çıkaracaktır. Bu nedenle bu yazıyı okuyorsanız bir sonraki koleksiyonlara mutlaka bakmanızı öneririm.

If you say, "everything is ok but this is limited edition", my reason of reviewing this palette is my intention to use this everyday eventhough i have more new stuff. And also its multiusage, the microform and natural look of the colors. Nars will make new combinations in next palettes so if you read this review i highly recommend to look new ones when they are on the markets.

Taşlaşma riskine gelince, onu kullandıkça görmek mümkün olacak ancak genel olarak memnun olduğum bir palet olduğu için kullanabileceğim son ana kadar parasını hak edeceğini düşünüyorum.

About the risk of petrification, i will see it within time but mostly im very please with this palette so i think it will be worth its price until the last time i use it.



Sevgilerimle

With lots of love




Gaye Alkan










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder