26 Nisan 2016 Salı

RIMMEL LONDON FACE SCULPTING 02 CORAL GLOW PALET




Merhaba,

Her çıkan yeni ürün bizi heyecanlandırırken, raflardan tükenmeden bir tane almakla başkalarının denemesini beklemek arasında kalıyoruz. Ben risk alıp Rimmel'in bu yeni paletlerinden 02 Coral Glow'u edindim. Çoğu kişi diğer paletin bronzerı simli olduğu için bu paleti tercih ediyor.

Açıkçası üç ayrı pudranın bir arada olması, paketin dizaynı beni heyecanlandırmıştı. Ancak pigmentasyon idare eder kalitede. Aydınlatıcı rengi paletteki pudraların en az görünür olanı. Aydınlatıcı olarak pek işlevi olduğunu söyleyemeyeceğim, görünmüyor açıkçası.

Bu paleti kime tavsiye edebilirim? Eğer çantaya atmaktan çekinmeyeceğiniz, kırılır diye korkmayacağınız çok işlevli bir ürün arıyorsanız size uygun olabilir. Bronzer'la kontür yapılabilir, allık rengi de tatlı bir renk. Ben denemedim ama yanınızda taşıdığınız minik bir göz fırçasıyla acil durumlarda bronzer kısmından göze geçiş rengi uygulanabilir, kirpik diplerine far olarak geçilebilir. Aydınlatıcı kısmı belki baz far ya da kaş altı aydınlatmak için kullanılabilir. 

Daha önce Rimmel'in allıklarını kullandıysanız pudra yapısının bu palette de benzer olduğunu söyleyebilirim. Fiyat / performans orantısı açısından tercih edilebilir bir ürün.

Sevgilerimle




ANASTASIA BEVERLYHILLS GLOW KIT GLEAM AYDINLATICI PALETİ



Merhaba,

Yeni bir ürün piyasaya sürüldüğü zaman gerçekten iyi mi kötü mü, anlatıldığı gibi mi, simli mi simsiz mi, bende nasıl duracak gibi kaygılarla hepimiz kararsız kalıyoruz. Bazen iyi ürünler gözden kaçarken o kadar da iyi olmayanları sırf meraktan alıp pişman oluyoruz.

Açıkçası Mac, Nars, Becca, Benefit olmak üzere birkaç aydınlatıcı denedikten sonra çok büyük beklentilerim olmadan ABH Glow Kit'i sipariş ettim. Amacım markaya ait bir aydınlatıcı denemek ve bir fikir sahibi olmaktı. Şunu söyleyebilirim ki piyasadaki sim sim duran aydınlatıcıların hiçbiri aydınlatıcı değil bunun yanında.
Paletteki pan'ler yerinden çıkabiliyor, diğer kit de elinizdeyse (Glow) kendi sevdiklerinizden bir palet oluşturabilirsiniz. Asla simli değiller. Likit aydınlatıcı pürüzsüzlüğünde ve bütünleşme kalitesindeler. Kalıcılık çok başarılı. Üstteki renkler beyaz tene uygun değil gibi gelmişti ama çok doğallar hatta alttaki renkler daha çok ışık veriyor, üsttekiler toprak tonlu hafif allıklar gibi kullanılabiliyor. Gözenek görünümünü belirginleştirmiyor, yağlı görüntü vermiyorlar.
Eğer benim gibi likit aydınlatıcıları Beauty Blender'la cilde yedirerek kullanan ve simli pudralardan aydınlatıcılardan kaçan biriyseniz, en iyisini alayım tepe tepe kullanayım diyorsanız bence seçiminiz kesinlikle bu paletten yana olsun.
Palette sağ üstteki Mimosa rengi, en koyulardan olmasına rağmen en az belli olan, en doğal duran aydınlatıcılardan biri. Onun bendeki duruşu böyle:




Ben Instagram üzerinde güvenilir bir hesap olan Orjinaliburda'dan satın aldım. Size de gözü kapalı öneriyorum. Orjinaliburda'nın sahibi Neriman Hanım, dünya tatlısı, son derece adil fiyatlarla çalışan bir hanım. Sizinle en güzel şekilde ilgilenecektir.

Sevgilerimle


MAC PERSISTENCE RUJ



Merhaba, 

Meşhur Mac Whirl, merak edenlerce hiçbir yerde bulunamazken onun bir tık açığı ve bence daha güzeli olan Mac Persistence'tan bahsetmek istiyorum bu yazıda. Ben Persistence ve Whirl'ün satışa sunulduğu Matte Lip standına tesadüfen denk geldiğim bir gün, tam da kahverengi bir mat bir ruj arıyordum. Persistence'ı denedim ve çok beğendim. Mac'teki makyaj artistlerinden birine hangisini tavsiye edeceğini sorduğumda, "Kalemi bile yok satan Whirl'ün ruju çıktı, onu alın" diye cevapladı :) Ben yine de Persistence'ı alıp çıktım. Whirl'ün de testerını dudağıma uyguladım Mac'ten çıkmadan önce. Birkaç gün sonra stokta bulmuşken alayım diye düşünerek Whirl'ü de edindim ve birine sahip olanın diğerine ihtiyacı olmayacak kadar benzediklerini söyleyebilirim. Yan yana durdukları görselde de bunu görebiliyorsunuz. 
Whirl'de biraz daha grilik varken Persistence'ta çok hafif tarçın rengi bulunuyor. İşte benim NC/NW15 ten makyajsız sadece allıklı cilt rengimle Persistence'ın duruşu. :))

Ben kahverengi ruj severlere Taupe ya da Whirl'den çok Persistence'ı öneririm. Özellikle saç renginiz benimkine benzerse çok uyumlu duracaktır. Sevgilerimle


2 Nisan 2016 Cumartesi

URBAN DECAY NAKED SMOKY FAR PALETİ





Urban Decay markası ülkemizde en sevilen kozmetik markalarından biri. Özellikle Naked serisi far paletleri pek çok makyaj severin koleksiyonunda demirbaşlardan kabul ediliyor. Gwen Stefani paletinden hemen önce piyasaya sürülen Smoky palet, soğuk renklerden oluşan, tam anlamıyla dumanlı göz makyajı için tasarlanmış bir palet ve hedef kitlesi de bu tarz makyajı tercih eden insanlar olmalı.

Eğer sıcak tonları, günlük renkleri seviyorsanız siyahlardan, grilerden çok toprak tonlarına yakınlık duyuyorsanız sizin için Naked 3 başta olmak üzere diğer Naked'ler daha uygun olacaktır.



Benim bu paletle ilgili en sevdiğim şey, Naked 3 paletinin fırçasının tam tersine bu paletten çıkan fırçanın başarısı oldu. Bir ucu kalem fırça bir ucu ise karıştırma fırçası olan iki uçlu fırçayla sol elimde palet sağ elimde fırça bulunur halde hızlı bir dumanlı göz makyajı yapabildim. Bu açıdan paletteki farların dağılışı, göze yerleşmesi çok başarılı ve fırça da uygulamayı kolaylaştırır nitelikte.

Urban Decay farlar için sıkça söylenen bir eleştiri, "çok tozutuyor"dur. Ben açıkçası tozutmasının farların kalitesinin önüne geçecek biçimde olduğunu düşünmüyorum. Her paleti kadar tozutuyor diyebilirim.

Bu palette mat renklerle birlikte ışıltılı renkler de var, ışıltılı renkler nispeten daha sıcak renkler. Mat renklerin içinde bir de ton olarak gözde çok iyi duran kahverengi bulunuyor. Aslında sadece Smoky için diye düşünmemek lazım, pek çok farklı göz makyajı yapılabilecek kadar renk ve yapı alternatifi var bu palette.

Eğer renkler hoşunuza gidiyorsa mutlaka bir şans vermenizi isterim. Naked'lerle ilgili birçok efsaneyi bir kenara bırakarak renk skalasını sevdiğiniz bir tanesini edinirseniz Mac'in üç tekli farı fiyatına elinizde birçok renk bulunacaktır.

Sevgilerimle


MAYBELLINE MASTERCONTOUR CONTOUR STICK, 01 LIGHT RENGİ




Maybelline markası, Drugstore tabir edilen markalar içinde en başarılılardan biri. Çok uygun fiyata üstün kalitede ürünleriyle çoğu zaman hepimizi şaşırtıyor. Ne yazık ki bazı ürünleri tüm taleplere rağmen Türkiye'ye hiç gelmiyor, Age Rewind ve Fit Me kapatıcıları gibi ki bu ürünler instagram hesaplarından düzenli kullanıcılarıyla buluşmakta olan ürünler.

Bu sebepten Mart 2016 itibariyle ülkemize giriş yapan bu kontür duo'su tüm kozmetik severleri çok sevindirdi. Ben Mac'teki rengimle ifade etmek gerekirse NC15 ten rengine sahip biri olarak, 01 Light rengini Watsons'tan edindim.

Bu ürünün sürümünü, süngerle dağıtılmasını ve rengini çok çok başarılı buldum. Aydınlatıcı kısmının göz altına da uygulanabileceğini söylemek isterim ki onda da çok iyi bir görünüm elde ettim. Kontür kısmının kalıcılığıyla ilgili keşke biraz daha kalıcı olabilseydi demek istiyorum sadece. Onu da üste bir toz kontür ürünü ve sabitleyici pudra geçerek artırmak mümkün olacaktır. Alttan açılan mekanizması sayesinde de oldukça pratik, çantaya atmalık bir ürün.

Maybelline'i bu girişiminden dolayı tebrik ediyor, yazımda adı geçen ürünlerle ilgili piyasa araştırması yapmasını gönülden diliyorum.

Sevgilerimle


MAC FLAMİNGO PARK KOLEKSİYONU'NDAN MAC HAVE YOUR CAKE RUJ



Merhaba,

Mac Flamingo Park koleksiyonu, rengarenk allık ve rujlarıyla günlük renklerden öylesine uzak ki Mac markasının sıkı takipçileri bile koleksiyondan bir parça alıp almama konusunda tereddüt etti. Ben renkleri oldukça mavi alttonlu bulduğum için bu koleksiyonu es geçme kararı almıştım ki Have Your Cake adlı ruju mağazada deneyene kadar.

Mat yapıdaki bu rujun sürümü oldukça kolay. Yüze canlılık veren bir mor - fuşya karışımı. Fuşya demem sizi korkutmasın, günlük de kullanılabilecek kadar seçkin bir renk. Özellikle Mac'in Heroin adlı rujunu seviyorsanız, Have Your Cake ondan daha koyu ve pembeye dönük bir versiyon olarak hoşunuza gidecektir.




MAC ALL FIRED UP RUJ (RETRO MATTE BİTİŞLİ, KALICI SERİ)



Merhaba,

Mac'in Diva'sı, Ruby Woo'su ya da Taupe'u Whirl'ü gibi temel renkleri dışında çok özel renkleri de var ve çoğu zaman, dışardan bir bakışla bu renklerden kaçıyoruz. Mac All Fired Up da ilk bakışta asla sürülemeyecek bir fuşya gibi görünse de bundan çok daha fazlası.

Mac'in 2015 yılbaşı koleksiyonuyla birlikte çıkardığı mor ambalajlı rujlarının arasında, kalıcı seriden olan All Fired Up ruju gördüğümde asla almayacağımı düşünmüştüm. Yine de sırf merakımdan mağazada ruju sürüp öyle çıktım. Aynadaki görüntüme denk geldiğimde, rujun renginin yüzü ne kadar canlandırdığını, hatları adeta yukarı kaldırdığını gördüm. İyi görünmeyen bir ruj sürdüğünüzde insanların tepkilerinden de ne yaptığınızı az çok anlarsınız. Bu ruj dudağımdayken karşılaştığım bakışlar daha çok beğeni bakışları oldu. Ruj dudağımdayken bir şeyler yedim, içtim ve tekrar aynaya baktığımda rujun hala yerinde olduğunu gördüğümde "ben bu ruju almalıyım" diye düşündüm.

Mac'in Retro Matte yapıya sahip rujları, Matte serisinden daha kalıcı yapıda. Sürümleri bazen daha zor olabiliyor, ancak kalıcılıkları çok daha uzun. All fired up'ın uygulamasında da sorun yaşamadım.

Eğer yüzü canlandıran, kaliteli duran feminen bir renk arıyorsanız bu ruja bakmanızı öneririm.

Sevgilerimle