26 Nisan 2016 Salı

RIMMEL LONDON FACE SCULPTING 02 CORAL GLOW PALET




Merhaba,

Her çıkan yeni ürün bizi heyecanlandırırken, raflardan tükenmeden bir tane almakla başkalarının denemesini beklemek arasında kalıyoruz. Ben risk alıp Rimmel'in bu yeni paletlerinden 02 Coral Glow'u edindim. Çoğu kişi diğer paletin bronzerı simli olduğu için bu paleti tercih ediyor.

Açıkçası üç ayrı pudranın bir arada olması, paketin dizaynı beni heyecanlandırmıştı. Ancak pigmentasyon idare eder kalitede. Aydınlatıcı rengi paletteki pudraların en az görünür olanı. Aydınlatıcı olarak pek işlevi olduğunu söyleyemeyeceğim, görünmüyor açıkçası.

Bu paleti kime tavsiye edebilirim? Eğer çantaya atmaktan çekinmeyeceğiniz, kırılır diye korkmayacağınız çok işlevli bir ürün arıyorsanız size uygun olabilir. Bronzer'la kontür yapılabilir, allık rengi de tatlı bir renk. Ben denemedim ama yanınızda taşıdığınız minik bir göz fırçasıyla acil durumlarda bronzer kısmından göze geçiş rengi uygulanabilir, kirpik diplerine far olarak geçilebilir. Aydınlatıcı kısmı belki baz far ya da kaş altı aydınlatmak için kullanılabilir. 

Daha önce Rimmel'in allıklarını kullandıysanız pudra yapısının bu palette de benzer olduğunu söyleyebilirim. Fiyat / performans orantısı açısından tercih edilebilir bir ürün.

Sevgilerimle




ANASTASIA BEVERLYHILLS GLOW KIT GLEAM AYDINLATICI PALETİ



Merhaba,

Yeni bir ürün piyasaya sürüldüğü zaman gerçekten iyi mi kötü mü, anlatıldığı gibi mi, simli mi simsiz mi, bende nasıl duracak gibi kaygılarla hepimiz kararsız kalıyoruz. Bazen iyi ürünler gözden kaçarken o kadar da iyi olmayanları sırf meraktan alıp pişman oluyoruz.

Açıkçası Mac, Nars, Becca, Benefit olmak üzere birkaç aydınlatıcı denedikten sonra çok büyük beklentilerim olmadan ABH Glow Kit'i sipariş ettim. Amacım markaya ait bir aydınlatıcı denemek ve bir fikir sahibi olmaktı. Şunu söyleyebilirim ki piyasadaki sim sim duran aydınlatıcıların hiçbiri aydınlatıcı değil bunun yanında.
Paletteki pan'ler yerinden çıkabiliyor, diğer kit de elinizdeyse (Glow) kendi sevdiklerinizden bir palet oluşturabilirsiniz. Asla simli değiller. Likit aydınlatıcı pürüzsüzlüğünde ve bütünleşme kalitesindeler. Kalıcılık çok başarılı. Üstteki renkler beyaz tene uygun değil gibi gelmişti ama çok doğallar hatta alttaki renkler daha çok ışık veriyor, üsttekiler toprak tonlu hafif allıklar gibi kullanılabiliyor. Gözenek görünümünü belirginleştirmiyor, yağlı görüntü vermiyorlar.
Eğer benim gibi likit aydınlatıcıları Beauty Blender'la cilde yedirerek kullanan ve simli pudralardan aydınlatıcılardan kaçan biriyseniz, en iyisini alayım tepe tepe kullanayım diyorsanız bence seçiminiz kesinlikle bu paletten yana olsun.
Palette sağ üstteki Mimosa rengi, en koyulardan olmasına rağmen en az belli olan, en doğal duran aydınlatıcılardan biri. Onun bendeki duruşu böyle:




Ben Instagram üzerinde güvenilir bir hesap olan Orjinaliburda'dan satın aldım. Size de gözü kapalı öneriyorum. Orjinaliburda'nın sahibi Neriman Hanım, dünya tatlısı, son derece adil fiyatlarla çalışan bir hanım. Sizinle en güzel şekilde ilgilenecektir.

Sevgilerimle


MAC PERSISTENCE RUJ



Merhaba, 

Meşhur Mac Whirl, merak edenlerce hiçbir yerde bulunamazken onun bir tık açığı ve bence daha güzeli olan Mac Persistence'tan bahsetmek istiyorum bu yazıda. Ben Persistence ve Whirl'ün satışa sunulduğu Matte Lip standına tesadüfen denk geldiğim bir gün, tam da kahverengi bir mat bir ruj arıyordum. Persistence'ı denedim ve çok beğendim. Mac'teki makyaj artistlerinden birine hangisini tavsiye edeceğini sorduğumda, "Kalemi bile yok satan Whirl'ün ruju çıktı, onu alın" diye cevapladı :) Ben yine de Persistence'ı alıp çıktım. Whirl'ün de testerını dudağıma uyguladım Mac'ten çıkmadan önce. Birkaç gün sonra stokta bulmuşken alayım diye düşünerek Whirl'ü de edindim ve birine sahip olanın diğerine ihtiyacı olmayacak kadar benzediklerini söyleyebilirim. Yan yana durdukları görselde de bunu görebiliyorsunuz. 
Whirl'de biraz daha grilik varken Persistence'ta çok hafif tarçın rengi bulunuyor. İşte benim NC/NW15 ten makyajsız sadece allıklı cilt rengimle Persistence'ın duruşu. :))

Ben kahverengi ruj severlere Taupe ya da Whirl'den çok Persistence'ı öneririm. Özellikle saç renginiz benimkine benzerse çok uyumlu duracaktır. Sevgilerimle


2 Nisan 2016 Cumartesi

URBAN DECAY NAKED SMOKY FAR PALETİ





Urban Decay markası ülkemizde en sevilen kozmetik markalarından biri. Özellikle Naked serisi far paletleri pek çok makyaj severin koleksiyonunda demirbaşlardan kabul ediliyor. Gwen Stefani paletinden hemen önce piyasaya sürülen Smoky palet, soğuk renklerden oluşan, tam anlamıyla dumanlı göz makyajı için tasarlanmış bir palet ve hedef kitlesi de bu tarz makyajı tercih eden insanlar olmalı.

Eğer sıcak tonları, günlük renkleri seviyorsanız siyahlardan, grilerden çok toprak tonlarına yakınlık duyuyorsanız sizin için Naked 3 başta olmak üzere diğer Naked'ler daha uygun olacaktır.



Benim bu paletle ilgili en sevdiğim şey, Naked 3 paletinin fırçasının tam tersine bu paletten çıkan fırçanın başarısı oldu. Bir ucu kalem fırça bir ucu ise karıştırma fırçası olan iki uçlu fırçayla sol elimde palet sağ elimde fırça bulunur halde hızlı bir dumanlı göz makyajı yapabildim. Bu açıdan paletteki farların dağılışı, göze yerleşmesi çok başarılı ve fırça da uygulamayı kolaylaştırır nitelikte.

Urban Decay farlar için sıkça söylenen bir eleştiri, "çok tozutuyor"dur. Ben açıkçası tozutmasının farların kalitesinin önüne geçecek biçimde olduğunu düşünmüyorum. Her paleti kadar tozutuyor diyebilirim.

Bu palette mat renklerle birlikte ışıltılı renkler de var, ışıltılı renkler nispeten daha sıcak renkler. Mat renklerin içinde bir de ton olarak gözde çok iyi duran kahverengi bulunuyor. Aslında sadece Smoky için diye düşünmemek lazım, pek çok farklı göz makyajı yapılabilecek kadar renk ve yapı alternatifi var bu palette.

Eğer renkler hoşunuza gidiyorsa mutlaka bir şans vermenizi isterim. Naked'lerle ilgili birçok efsaneyi bir kenara bırakarak renk skalasını sevdiğiniz bir tanesini edinirseniz Mac'in üç tekli farı fiyatına elinizde birçok renk bulunacaktır.

Sevgilerimle


MAYBELLINE MASTERCONTOUR CONTOUR STICK, 01 LIGHT RENGİ




Maybelline markası, Drugstore tabir edilen markalar içinde en başarılılardan biri. Çok uygun fiyata üstün kalitede ürünleriyle çoğu zaman hepimizi şaşırtıyor. Ne yazık ki bazı ürünleri tüm taleplere rağmen Türkiye'ye hiç gelmiyor, Age Rewind ve Fit Me kapatıcıları gibi ki bu ürünler instagram hesaplarından düzenli kullanıcılarıyla buluşmakta olan ürünler.

Bu sebepten Mart 2016 itibariyle ülkemize giriş yapan bu kontür duo'su tüm kozmetik severleri çok sevindirdi. Ben Mac'teki rengimle ifade etmek gerekirse NC15 ten rengine sahip biri olarak, 01 Light rengini Watsons'tan edindim.

Bu ürünün sürümünü, süngerle dağıtılmasını ve rengini çok çok başarılı buldum. Aydınlatıcı kısmının göz altına da uygulanabileceğini söylemek isterim ki onda da çok iyi bir görünüm elde ettim. Kontür kısmının kalıcılığıyla ilgili keşke biraz daha kalıcı olabilseydi demek istiyorum sadece. Onu da üste bir toz kontür ürünü ve sabitleyici pudra geçerek artırmak mümkün olacaktır. Alttan açılan mekanizması sayesinde de oldukça pratik, çantaya atmalık bir ürün.

Maybelline'i bu girişiminden dolayı tebrik ediyor, yazımda adı geçen ürünlerle ilgili piyasa araştırması yapmasını gönülden diliyorum.

Sevgilerimle


MAC FLAMİNGO PARK KOLEKSİYONU'NDAN MAC HAVE YOUR CAKE RUJ



Merhaba,

Mac Flamingo Park koleksiyonu, rengarenk allık ve rujlarıyla günlük renklerden öylesine uzak ki Mac markasının sıkı takipçileri bile koleksiyondan bir parça alıp almama konusunda tereddüt etti. Ben renkleri oldukça mavi alttonlu bulduğum için bu koleksiyonu es geçme kararı almıştım ki Have Your Cake adlı ruju mağazada deneyene kadar.

Mat yapıdaki bu rujun sürümü oldukça kolay. Yüze canlılık veren bir mor - fuşya karışımı. Fuşya demem sizi korkutmasın, günlük de kullanılabilecek kadar seçkin bir renk. Özellikle Mac'in Heroin adlı rujunu seviyorsanız, Have Your Cake ondan daha koyu ve pembeye dönük bir versiyon olarak hoşunuza gidecektir.




MAC ALL FIRED UP RUJ (RETRO MATTE BİTİŞLİ, KALICI SERİ)



Merhaba,

Mac'in Diva'sı, Ruby Woo'su ya da Taupe'u Whirl'ü gibi temel renkleri dışında çok özel renkleri de var ve çoğu zaman, dışardan bir bakışla bu renklerden kaçıyoruz. Mac All Fired Up da ilk bakışta asla sürülemeyecek bir fuşya gibi görünse de bundan çok daha fazlası.

Mac'in 2015 yılbaşı koleksiyonuyla birlikte çıkardığı mor ambalajlı rujlarının arasında, kalıcı seriden olan All Fired Up ruju gördüğümde asla almayacağımı düşünmüştüm. Yine de sırf merakımdan mağazada ruju sürüp öyle çıktım. Aynadaki görüntüme denk geldiğimde, rujun renginin yüzü ne kadar canlandırdığını, hatları adeta yukarı kaldırdığını gördüm. İyi görünmeyen bir ruj sürdüğünüzde insanların tepkilerinden de ne yaptığınızı az çok anlarsınız. Bu ruj dudağımdayken karşılaştığım bakışlar daha çok beğeni bakışları oldu. Ruj dudağımdayken bir şeyler yedim, içtim ve tekrar aynaya baktığımda rujun hala yerinde olduğunu gördüğümde "ben bu ruju almalıyım" diye düşündüm.

Mac'in Retro Matte yapıya sahip rujları, Matte serisinden daha kalıcı yapıda. Sürümleri bazen daha zor olabiliyor, ancak kalıcılıkları çok daha uzun. All fired up'ın uygulamasında da sorun yaşamadım.

Eğer yüzü canlandıran, kaliteli duran feminen bir renk arıyorsanız bu ruja bakmanızı öneririm.

Sevgilerimle





17 Mart 2016 Perşembe

BENEFIT CHEEKATHON ALLIK / BRONZER PALETİ





Benefit'in sınırlı sayıda piyasaya sunduğu Cheekathon allık paleti Mart ayında Sephora mağazalarına ulaştı. Bu paletin en önemli özelliği paletteki tüm yanak ürünlerinin tam boy olması. Ürünlerin tam boy olmasıyla birlikte paletin fiyatı yalnızca iki tam boy ürünün fiyatına denk. Bu açıdan sınırlı sayıda paletin satışa sunulmasını anlamak mümkün oluyor.

Eğer paletteki renklerden birkaçını deneme isteğiniz varsa ideal bir palet. Paletin içinde Dandelion, Hoola, Rockateur, Dallas ve Coralista bulunuyor. Bir de orjinal paketlerden çıkan boyda fırçası mevcut. Bu fırça da şekli nedeniyle kontür uygulamalarında oldukça işe yarıyor.





Paletteki ürünlerin kalıcılıkları ve yapıları tek tek satılan versiyonlarıyla aynı. Benim favorim aydınlatıcı bir allık gibi kullandığım Rockateur oldu. Rockateur hakkında "pigmentli değil", "fiyatını hak etmiyor" gibi yorumlar duymuştum ve tereddütte kalmıştım. Ancak çok soft, pembe - lila bir allık - aydınlatıcı gibi duruyor ve bence pigmentasyonu tam kıvamında.

Paletteki Hoola, çok bilinen ve sevilen bir kontür pudrası ancak bana yine de biraz turuncuya dönük geliyor. Ben Hoola yerine Laguna'yı beyaz tenlilere uygun buluyorum. Yine de bu palette tam boyunun olması iyi oldu, göz makyajında geçiş rengi olarak Hoola harika oluyor, yüzü ısıtmak için de kullanabiliyorum.

Dallas, harika bir toprak tonu, Dandelion ve Coralista ise pembe ve şeftali sevenleri memnun edebilecek, pek çok markada bulunabilecek iki allık rengi.

Fiyat avantajından dolayı Benefit allıklarını denemek isteyenlere buldukları yerde kapmalarını öneririm çünkü dediğim gibi beş ürün iki ürün fiyatına tek bir palette bulunuyor, hepsi de orjinal boylarında.

Sevgilerimle



10 Şubat 2016 Çarşamba

MAC RETRO MATTE LİKİT MAT RUJLAR - MAC RETRO MATTE LIQUID LIPSTICKS



Merhaba :)

Mac'in heyecanla beklenen likit mat rujları geçtiğimiz ay satışa sunuldu. Renk skalasının Mac'in diğer rujları kadar geniş olmaması tartışılsa da, likit mat rujların dudaktaki duruşunun popülerleştiği son bir yılda, Mac'in ortaya çıkaracağı mat rujun daha kaliteli, daha iyi performans veren bir ürün olacağı bekleniyordu ve bu nedenle heyecan söz konusuydu. 


Hello,

Mac's Retro Matte Liquid Lipsticks are in Mac counters since last month. Although the variety of color was not as much as Mac's other lipsticks and this issue was discussed a lot, Mac's matte liquid lipsticks were waited willingly, since the matte look on lips is so popular.

Ben de eğer yeni bir likit mat ruj alacaksam, Mac'ten birkaç tane demirbaş likit mat ruj alırım diyen heyecanlı kitledendim. Mac'ten edindiğim likit mat rujlar aşağıdaki gibi, Görselde, aşağıdan yukarı, Oh Lady, Back in Vogue, Lady Be Good'u görüyorsunuz. Oh Lady, koyu renk severlerin gözdelerinden biri, diğer iki renk ise nude hayranlarının heyecanla beklediği iki renkti. 

I am also, one of the excited people who are thinking if i buy more liquid matte lipsticks, i would prefer Macs'. So my choices are below: From the bottom to the top, Oh Lady, Back in Vogue, Lady Be Good. Oh Lady is one of the favourites of the dark lip lovers, the other two are the favourites of nude lip fans.




Elimdeki üç renkten Lady Be Good, beyaz tenli olduğum için (NW15 /NC15) beni ölü gibi gösterdi, bu nedenle bu rengi beyaz tenlilere tavsiye etmiyorum. Back in Vogue'un rengi, Kinda Sexy benzeri denebilirse de dudaktaki duruşu Kinda Sexy kadar iyi değil. Rujun yapısı benim dudağımda çizgileri belirginleştirdi, rengin duruşu da çiğ kaldı. Oh Lady, rengini vermekte ve opaklıkta başarılı. Ancak genel olarak rujların yapısını, dörtte bir fiyatındaki likit mat rujlardan daha başarısız bulduğumu söylemek zorundayım.

As im a fair skinned person, Lady Be Good made me look like almost dead. So i do not recommend this color to my skin tone. Back in Vogue is very similar to Kinda Sexy, but look is not as good as Kinda Sexy on the lips, neighter the color nor the texture. Oh Lady, which gives the color well and opaque is also same as the others about the negative sides. I have to say these liquid matte lipsticks are not successful.

Fotoğrafta gördüğünüz Quite the Stand Out rengi:

This is Quite the Stand Out color in the photo on me:






Kalıcılık açısından suya, bir şeyler içmeye dayanıklı ancak yağ içeren yiyeceklerle kolaylıkla çıkabilen bir yapıya sahip bu likit mat rujlar, dudakları fazlasıyla kurutma potansiyeline sahip. Kalıcı olması için oluşturulan yapı nedeniyle olsa gerek, dudağa entegre olduğunda ruj, dudak görünümünün çizgi çizgi olmasına neden oluyor. Altına bir Mac Prep Prime dudak bazı benzeri baz olmaksızın günlük kullanımı pek mümkün değil. Hassas dudaklarda daha fazla problem yaratabilecektir.

Longevity is good, they are water-resistant but they fade out if you eat food especially something oily. I think because of the water- resistant feature caused this drying texture, they are very drying and the lip lines are very visible with after an application. Some kind of strong lip base is highly needed, such as Mac Prep Prime lip base, otherwise it's not possible for daily wearing. Sensitive lips can have problems.

Tavsiyem bu rujlardan edinmek istiyorsanız tek kullanımlık bir aplikatör (ambalajları gloss yapısında olduğu için temiz bir aplikatörle denemenizi öneririm) isteyip ruju dudağınıza uygulamanız ve satın almadan önce bir süre o rujla dolaşmanız olacaktır. Eğer rujun yapısı ve görünümü sizi memnun ederse bundan sonra gidip almanız paranızın boşa gitmemesini sağlayacaktır. 

I recommend you to try before buying with a clean lip applicator in Mac counters and get outside with the product on your lips. If you are well with the texture and the look, you have better go back and buy it.

Şu an favori olan Pastel likit mat rujlar, The Balm likit mat rujlar ve Golden Rose'un yeni piyasaya sürdüğü likit mat rujlar, Mac'in performansının birkaç katı iyisini ortaya koyuyor. Mac mat likit rujlar an itibariyle 69 tl.

In Turkey, nowadays Pastel, The Balm and Golden Rose liquid matte lipsticks are very popular. They are much better than Mac's performance. Mac liquids cost 69 TL at the moment.

Benim favorim olan The Balm likit mat rujlardan bir başka yazıda bahsetmek üzere. Sevgiler

My favourites The Balm liquid matte lipsticks will be mentioned in another review. Love


Gaye Alkan


MAC OH DARLING AYDINLATICI (HIGHLIGHTER) - SINIRLI ÜRETİM (LIMITED EDITION)







Merhaba :)

2015 Aralık ayında, her yıl olduğu gibi markalar yılbaşı için özel üretim olan ürünlerini piyasaya sürdüler. Mac'in bu yılki yılbaşı koleksiyonu epey ilgi topladı. Amerika'da başta olmak üzere dünyanın birçok yerinde hızlıca tükenen Mac Oh Darling aydınlatıcı ve kardeşi diyebileceğimiz Mac Shaft of Gold Türkiye'de ise tereddütlerle karşılandı. Tereddütlerin başlıca sebebi, özellikle aydınlatıcı severlerin ilgi alanına giren Oh Darling'in, oldukça altın sarısı görünmesiydi. Shaft of Gold ise, belli koleksiyonseverler hariç, kullanıcıların ilgi alanına girmedi. Herhangi bir bakır tonlu, simli allık muamelesi gördü. :)

Hi Everyone,

In December 2015, as every year, brands produced limited edition products for this year. Mac's new year collection was also catching the eyes. Firstly in Usa but also around the world, Mac Oh Darling highlighter and its sister Mac Shaft of Gold were sold out quickly. In Turkey, Mac lovers were in doubt. The main reason of the doubts was the yellow, gold color of the highlighter. Except some collectors, no one was interested in Shaft of Gold. It was considered as a basic, sparkling coppertone blush.

Ben de bu ikili konusunda çokça kararsız kaldım, Oh Darling'i defalarca almaya karar verip vazgeçtim. Koleksiyonumu yeni oluşturduğum için, özel üretim olan böyle bir aydınlatıcıyı almak konusunda istekliydim, öte yandan altın sarısı bir aydınlatıcıyı ne kadar kullanabileceğimden herkes gibi emin değildim. Sonunda risk alıp bu aydınlatıcıyı edindim.

I was also in doubt about these two. I decided and gave up many times to buy Oh Darling. As i newly begin to create my collection, i was willing to buy this limited edition product, on the other hand, i was not sure if i was going to use a golden highlighter. Finally i took the risk.


Öncelikle dokusundan bahsetmek istiyorum, tebeşir gibi ya da toz fara benzer bir yapısı yok Oh Darling'in. Oldukça kremsi, kat kat uygulandığında metalik yapısı yüze de aynen transfer olan enteresan bir dokusu var. Bu nedenle yüze yumuşakça yerleşiyor ve kutusunda göründüğünden daha doğal duruyor yüzde.

Firstly i want to mention about its texture, it's not chalky or it's not powdery. It's still creamy when it's builded over and over and it's interesting to see metallic texture on the face. It settles softly on the face and it's not seem as gold as in the box.

The Balm'ın Mary Lou adlı, seveni çok aydınlatıcısını bile sarı bulan biri olarak Mac Oh Darling'in aslında sandığım kadar korkutucu olmadığını, az miktarda uygulandığında ve doğru makyajla kombinlendiğinde kullanışlı olabildiğini düşünüyorum. Göze ışıltı katması için farın üzerine de bir miktar uygulandığında gayet hoş duruyor. Kutudaki kadar altın gözükmesi için defalarca üst üste uygulamak gerekir ki zaten hiçbir kullanıcı bu şekilde uygulamadığı için sorun yok diye düşünebiliriz.

The Balm Mary Lou, which has lots of fans is to me also a very yellowish highlighter, i think Mac Oh Darling is not scary if you take a little and combine wit the right makeup. It also can be used as a highlighter over the eyeshadow for some light. You must use it over and over for create a gold look as in the box that as no user does it. So it's ok with this way.



Bu yıl, pek çok markanın altın renkli aydınlatıcı üretecek olmasının haberleri de hızla yayılıyor. Herhangi bir yerde denk gelirseniz Mac Oh Darling'e bir şans verebilirsiniz. Olmazsa olmaz diyemem, hayatımın aydınlatıcısı da değil :) Ancak ışığı yansıtma becerisi, metalik yapısı nedeniyle gayet başarılı ve Soft and Gentle gibi tebeşirsi bir yapısı olmadığı için hafif uygulamayla kullanılabilecek bir aydınlatıcı.

This year, we hear lots of brand produces gold highlighters. If you find a chance to find Mac Oh Darling in somewhere, i think you can give it a chance. Not a "must have", not "the highlighter of my life" :) But the light reflecting capasity of the product and metallic texture of are pretty succesfull. It can be nice with a slight application, it does not have a chalky texture like Mac Soft and Gentle.

Sevgiler

Lots of love



Gaye Alkan






NARS TINTED MOISTURISER (FINLAND) - NARS RENKLİ NEMLENDİRİCİ (FINLAND)


Nars'ın renkli nemlendiricisi, bence henüz tam anlamıyla keşfedilmemiş bir ürün. Adı renkli nemlendirici olmasına rağmen, aslında bazı popüler fondötenlerden daha örtücü bir yapısı var.

Nars Tinted Moisturiser, i think is not explored yet by the users. Eventhough its name is tinted moisturiser, it has more coverage than some of the foundations.

Eğer kuru veya karma cildiniz varsa, doğal görünümü önemsiyorsanız, gözenek probleminiz olduğu için aşırı ince ürünlerden memnun kalmıyorsanız ve bu nedenle de az da olsa örtücülük istiyorsanız, Nars renkli nemlendirici tam size göre.

If you have dry or combination skin, if you love a natural look, if you have pore problem and you don't like extra thin products which don't cover, Nars tinted moisturiser just fits you.

Bendeki rengi Finland. Mac'te NW15 / NC15 renklerini rahatlıkla kullanabilen biri olarak Finland rengi, sarı alt tonlu en açık renk olarak benim boynumla bütünlük içinde doğal bir duruşa sahip. Sarı alt tonu ise belli belirsiz.

The color i use i Finland as i'm defined as NW15 / NC15 in Mac, those colors match my neck naturally. Finland has a yellow understone, slightly.

Bu ürünün yapısı, kadifemsi bir dokuya sahip, çok akışkan değil, belli bir tokluğa sahip. Son derece soft, hoş bir kokusu var fakat parfümlü denemez. Oldukça az miktarı bütün cildin rengini eşitlemesine ve küçük kusurları örtmesine yardımcı oluyor. Cilt tarafından içindeki nem emildikten sonra kimsenin cildinizde bir ürün olduğunu fark etmesine imkan olmuyor. Bununla birlikte, gözenek görünümü ve pürüzleri büyük oranda gizlediğini görebilirsiniz.

The product has a velvety texture, is not also very fluid. It has a medium thickness in form. It has a very soft, nice scent but i can not say it smells as perfumed. A little of the product is enough for whole face for correcting the color and covering the little flaws. After the moisture is absorbed by the skin, no one can notice that there is a product on your face. However, you can differ that the appearence of the pores and flaws are covered substancially.

Işıltı içermiyor ancak bitişi mat değil. İdeal bir cilt rengi gibi duruyor. Ciltteki kalıcılığı günlük kullanım için yeterli. Transparan bir pudrayla sabitlenirse kalıcılık artırılabilir. Loreal Lumi Magic veya Mac Strobe Cream gibi ışıltılı bazlarla karıştırılabilir. Altına nemlendiren bir baz sürüldüğünde de yağlı bir görüntü oluşturmuyor. Bu ürünün mat versiyonu olan Velvet Tint çok yakında satışa sunulacak. Onu da çok merak ediyorum.

It has no sparkles but it is not a matte finish product either. It seems to be an ideal skin look. The longevity is also very well for daily usage. If you use a tranparent powder to fix it, it can last longer. It can be mixed with radiant bases like Loreal Lumi Magic base or Mac Strobe Cream. When i use a radiant base before i apply it, there is no oily look on my skin. The matte finish version of this tinted moisturiser will be launched very soon, which i wonder.

Günlük kullanım için orta örtücülükte ve aynı zamanda doğal görünüm veren bir fondöten arıyorsanız, Nars'ın renkli nemlendiricisine mutlaka bakın derim.

If you look for a medium coverage skin product which will give you a natural look, give a chance to Nars Tinted Moisturiser.

Almadan önce Sephora ya da Nars mağazalarında, cildinize en yakın iki rengi, sağ ve sol yanaklarınız üzerine uygulamanızı, mağaza dışına çıkıp o günü ürünlerle geçirmenizi öneririm. Böylece ürünün yapısını ve renkleri günün devamında gözlemleme şansınız olacaktır. Benim yüzümdeki duruşu da fotoğrafta görüldüğü gibi.

Before you buy this product, i recommend you to apply two nearest colors on your right and left cheek at the same time. And go out of the market, have the day with the products on your face. With this way, you can see the colors and the texture in the daylight and you can see what reaction your face gives also. This is how it looks like on my face.





Sevgilerimle


Gaye Alkan

NARS STEVEN KLEIN - ONE SHOCKING MOMENT CHEEK STUDIO PALETTE










Merhabalar,

Bloğumun ilk yazısı Nars'ın 2015 yılının bitiminde satışa sunduğu sınırlı üretim Nars Steven Klein - One Shocking Moment Cheek Studio Palette hakkında olacak.

Hello Everyone,

My first entry of my blog is about Nars Steven Klein - One Shocking Moment Cheek Studio Palette, which was put up for sale in the end of 2015.

Nars'ın toz ürünleri, son zamanlarda bloggerlar tarafından oldukça tartışmalı hale gelen ürünler. Eleştirilen yönlerinin başında taşlaşma yapması, 2 yıldan daha uzun kullanılınca yapısında olduğu kadar kokusunda da bozulma yaşanması gibi özellikler geliyor. Bununla birlikte ürünleri benzer sürede kullanan ve taşlaşma ile karşılaşmadığını söyleyen kullanıcılar da söz konusu.

Nars' powder products are one of discussions of the bloggers, lately. The critiques are mainly about hardening of the powders. Users often complain about petrifaction and changing of the form and scent of the product. Therewithal, there are users are very pleased with the products with years of usage.

Nars'a ait ilk toz ürünlerimi oldukça yakın zamanda aldığım için (ilki Nars Laguna ve ikincisi bu palet olmak üzere), ürünlere yöneltilen bu eleştiriler hakkında herhangi bir teyit şansım yok. Aynı zamanda toz ürünlerin, pek çok markada, nemli yüze temas eden fırçayla uygulanması ya da fırçanın ıslatılması durumunda taşlanmasına sıkça rastlandığını bilmekteyiz. Yine de Nars'a yöneltilen bu eleştiriler, benim de bu paleti alıp almama konusundaki tereddütümü oluşturmaktaydı.

I just bought my first Nars products, especially the powder ones (the first one was Laguna and the second is this palette) so i have no chance to confirm the critiques at the moment. At the same time, we know how a powder product reacts to wetness and we know it's obviously harmful to touch with a brush which touched to wet face or wetting the brush before touching the powder. However, the complaints were making me doubt about buying the products.

Palet üzerinde 4 adet allık, bir adet kontür rengi, bir adet bronzer ve bir adet de aydınlatıcı pudra bulunuyor. Tıpkı Laguna'da bulunan ve yüze transfer olmayan mini ışıltılar gibi tüm bu pudralarda da mikro düzeyde ışıltılar bulunuyor.

There are four blushes, one contour color and one bronzer, and also one highlighter in the palette. same as Laguna, there are some micro sparkles in all the powders also.




Mac renkleriyle açıklamak daha kolay olduğu için, ten rengimin Mac'teki karşılığının NW15 / NC 15
olduğunu söyleyerek öncelikle hangi ten rengiyle paleti kullandığımı belirtmemde fayda var. Beyaz tenli biri olarak Nars Laguna'yı kontür için çok çok elverişli buldum ve Laguna'yı tek olarak aldığımdan beri zaten sıklıkla kullanıyorken, bu palette bir yedeğinin olması da beni fazlasıyla memnun etti. Elimde Benefit Hoola da bulunduğu için benim ten rengimdeki kişilere Laguna'yı Hoola'ya tercih etmelerini öneririm. Laguna, belli belirsiz bir kahvelik içeren gri bir renge benziyor adeta, bu nedenle hem kontür bölgesine hem de alın, çene gibi genel bronzlaştırma alanlarına uygulanması gayet başarılı bir ısıtma / kontür işlemini birlikte sağlıyor. Bu palette Laguna'nın büyük boyunun bulunması da palet için büyük bir artı. Palet fiyatının 230 tl olduğunu, Laguna'nın 120, allıkların tek tek 95 tl olduklarını düşünürsek, 4 orjinal boy olmayan ancak yine de yıllarca gidecek miktardaki allıkla, tam boy Laguna'nın ve yine ikili olarak satılan Nars contour duo'lara benzer şekilde bulunan Paloma ve aydınlatma renginin 135 tl'lik fiyatını düşünürsek, paletin çok karlı olduğunu fark etmek mümkün olacaktır. Hele ki yılbaşı ve benzeri özel gün indiriminiz varsa!

Because of explaining with Mac colors is easy, i firstly want to say that my color in Mac is NW15 / NC15. As a person with fair skin, i found Laguna very useful for contour and i was using it frequently before the palette already. So it was a pleasure to have a backup of Laguna with this palette. As i already have Benefit Hoola, i can advice Laguna instead of Hoola, especially to fair skin like me. Laguna has a slightly brown color but especially grey tone. With that tone i use Laguna either for contour or bronzing at the same time to my forehead or chin also. Considering the palette's price is 230 Turkish Liras, when Laguna is 120 and the blushes 95 TL each, also contour duos like Paloma and the highlight color in this palette are 135 TL, its very logical and economic to get this palette. Especially if you have a special day discount on Sephora for new year, etc.!

Ben bu paletle ilgili birkaç noktaya özellikle değinmek istiyorum. Bunlardan ilki, Paloma (Hoola'ya benzeyen bir renk) ve Laguna'yı, gözün katlanma bölgesine geçiş rengi olarak uygulamayı çok sevdiğim. Kalıcılık açısından çok başarılı birer crease rengi oluyorlar, özellikle üst üste uygulamayı seviyorum. Vaktim yoksa Paloma da tek başına yeterli bir crease rengi. Bu özelliğiyle bu palet, far paleti görevi de görmüş oluyor benim için.

I want to emphasize a special point about this palette. First of them is about using Paloma and Laguna for crease area of the eye. These can be used both or one by one as crease colors. Their longevity is more than medium and enough. If i have no time, i use only Paloma which is also enough itself. With this multiusage feature, this palette is also a eyeshadow palette for me.

Highlight rengini gözün üzerine geçişten önce baz rengi olarak ve gözün altını aydınlatma amaçlı da kullanabileceğimizi belirtmek isterim. İçinde minik ışıltılar olsa da bu pudra da mata oldukça yakın. Bu nedenle gramajıyla tatmin eden bir baz fara da sahip olduğunuzu düşünebilirsiniz bu paletle.

I sometimes use the highlight powder as a base shadow color and sometimes i use it for brightening under the eye. Eventhough it has micro sparkles in it, it seems to be a matte powder. So i think who purchases this has a very big base shadow with this powder at the same time.


Allık renklerine gelince, tüm toz ürünleri gibi Nars'ın bu allıkları da çok ince yapılı, bu da allığın ciltle maksimum bütünleşmesine neden oluyor. Paletteki turuncu renkli görünen allık bile yüzde son derece doğal bir pembelik gibi duruyor. Laguna'yla birlikte allıkların birbirine uyumu, karışabilirliği mükemmel. İddialı gibi görünen her rengin ciltteki duruşu çok çok doğal ve hoş. Ciltteki kalıcılıkları da Mac'in Pro Long Wear allıklarına göre daha az ancak ortanın üzerinde.

When we talk about the blushes, like all Nars powder products, the form of the powder is very qualified, it has micro particles. This makes Nars better than most of the drugstore blushes i think. Even the most orangy color on the palette is not as orangy as on the face and is also very natural pinky on the face. Blushes are blendable with Laguna and suitable with it. The blushes which seem to be "too much" on the palette as color, is very natural on the face. Comparing with Mac's Pro Long Wear blushes, they have less longevity but more than medium longevity.

Her şey tamam da, bu palet sınırlı üretim diyebilirsiniz. Paleti anlatma isteğimin nedeni, birçok yeni ürünüm olmasına rağmen her gün büyük bir istekle bu paleti kullanıyor olmam, paletin çok yönlülüğü, pudraların ince yapısı, renklerin yüzle doğal bir şekilde bütünleşmesi oldu. Nars, belirli zamanlarda benzer kombinasyonlar çıkaracaktır. Bu nedenle bu yazıyı okuyorsanız bir sonraki koleksiyonlara mutlaka bakmanızı öneririm.

If you say, "everything is ok but this is limited edition", my reason of reviewing this palette is my intention to use this everyday eventhough i have more new stuff. And also its multiusage, the microform and natural look of the colors. Nars will make new combinations in next palettes so if you read this review i highly recommend to look new ones when they are on the markets.

Taşlaşma riskine gelince, onu kullandıkça görmek mümkün olacak ancak genel olarak memnun olduğum bir palet olduğu için kullanabileceğim son ana kadar parasını hak edeceğini düşünüyorum.

About the risk of petrification, i will see it within time but mostly im very please with this palette so i think it will be worth its price until the last time i use it.



Sevgilerimle

With lots of love




Gaye Alkan